Door Jan Vos op 5 februari 2015

Henk Busemann en Een (kans) Vandaag!

PvdA-voorHenk Busemann GR 2014man Henk Busemann zal in het programma Een Vandaag van donderdag  5 februari (vanaf 18.15 uur) trachten wat nuance aan te brengen in het EO- waanbeeld. Twee EO-journalisten maakten gedurende zo’n 180 dagen opnames en maakten daarvan een 1800 seconden durende docuutje van.

Van een aantal Pekelders werd een beeld geschetst. Geen gemiddeld beeld, maar (te?) persoonlijk en met willekeur aan elkaar geplakt. In de krant konden we vernemen dat deelnemers er zelf ook al moeite mee kregen.

Een Vandaag was ruim een halve dag in de Pekela’s.  Naar de rato van de EO-journalisten zou het een bijdrage van  5 seconden kunnen worden en dan ook nog eenzijdig gekleurd!. Maar dat zal Een Vandaag toch niet laten gebeuren?  Henk kan goed overbrengen dat Pekela meer is dan een “dankbaar” middel van populistisch kijkcijferbejag. Een feit is dat ook  Henk’s beeld geen weergave zal zijn van de situatie of mening van elke Pekelder. De EO- bijdrage liet zien dat de onvrede over de inhoud bijna meer imago-schade oplevert dan dat het bijdraagt tot een gemiddeld beeld van Pekela.

Jan Vos

Jan Vos

Woont: W.H. Bosgrastraat, Oude Pekela Krijgt energie van: Organiserende, kritische, vindingrijke, oprechte mensen Sterk in: Organiseren, aanjagen, uitdagen. Kan wel is het uitgangspunt. Motto: Weinig gaat vanzelf, maar wat je persé wilt, lukt meestal wel. Levenservaring/loopbaan: Financieel manager/controller diverse bedrijven. Sinds 1996 mede-eigenaar familiebedrijf EkoPlaza (dé biologische supermarkt) in Assen. Vrije tijd: Met de camper

Meer over Jan Vos