Nieuw PvdA-raadslid: Nineke Kupers

8 maart 2023

foto: Bianca Wever

Nineke Kupers heeft met ingang van 7 maart 2023 het stokje van Jeroen Roorda overgenomen en zal dus namens de PvdA fungeren als raadslid. Nineke is sinds 2008 PvdA-lid en woont in Boven Pekela.

Reden voor de wisseling is dat PvdA-raadslid Jeroen Roorda zijn ontslag heeft aangeboden aan burgermeester Jaap Kuin. Vervolgens werd via een aantal stappen en voorschriften de eerstvolgende, Nineke dus, van onze kandidatenlijst benoemd.

Nineke heeft onder meer haar sporen verdient in het onderwijs als leerkracht en intern begeleider, docent NHL/Stenden en is op dit moment directeur van de Christelijke Basisschool Groen van Prinsterer in Nieuwe Pekela. Nineke vindt lezen fijn en dat zal voor haar als raadslid zeker een voordeel zijn. Naast haar drukke baan, en nu dus ook raadslid vindt Nineke ook nog tijd om samen met haar man bezig te zijn in hun geitenhouderij in Boven Pekela.

Wij wensen Nineke veel succes en wijsheid bij het vervullen van de verantwoordelijke en niet te onderschatten functie van PvdA-raadslid in de raad van de Gemeente Pekela.

Jeroen heeft zijn ontslag ingediend omdat hij het intensieve raadswerk niet kan combineren met zijn gestarte onderneming DTO. Duurzaam Totaal Oplossingen houdt zich bezig met adviseren en uitvoeren van installatiewerk op het gebied van onder meer zonnepanelen en zonneboilers. Het in de markt zetten van de onderneming en de binnenstromende opdrachten vergen zoveel tijd dat het raadswerk in de verdrukking zou komen. En daarom vonden Jeroen en zijn vrouw Alice dat ze deze stap moesten zetten.